Mićić: Poboljšanje statusa boraca je naša stalna briga

Na obilježavanju krsne slave Boračke organizacije u Bijeljini Mitrovdana kum slave gradonačelnik Mićo Mićić izjavio je da je poboljšanje statusa boraca permanentna briga cijelog društva.

Čestitajući krsnu slavu demobilisanim borcima, svojim saborcima, Mićić je rekao da su prioritet u proteklom periodu bile porodice poginulih i ratni vojni invalidi i naveo da treba povećati sredstva za invalidnine i za borački dodatak.

Prema njegovim riječima, Gradska uprava je puno uradila na stambenom zbrinjavanju porodica poginulih boraca, a ostao je neriješen još status 34 stana u naselju GTZ.

Mićić je rekao i da su u boračkom naselju u Amajlijama renovirani neki objekti i značajno poboljšani uslovi života korisnika tih stanova, te da se, u saradnji sa resornim ministarstvom Republike Srpske, u ovom naselju gradi i društveni dom.

“Naša je obaveza i zadatak da permanentno radimo na poboljšanju materijalnih uslova boračkih kategorija”, istakao je Mićić.

Sekretar gradske Boračke organizacije Radan Ostojić rekao je novinarima da se zbog epidemioloških mjera slava obilježila u najužem krugu.

“Boračka organizacija Republike Srpske izabrala je da slavi Svetog Dimitrija Solunskog, jer on simbolizuje stradanje, a naša braća, koja su izginula u proteklom otadžbinskom ratu, stradala su za krst časni i slobodu zlatnu”, istakao je Ostojić.

On je najavio nastavak borbe Boračke organizacija za poboljšanje statusnog i materijalnog položaja boraca, navodeći da u Bijeljini živi 16.000 kategorisanih demobilisanih boraca, 2.000 ratnih vojnih invalida i isto toliko porodica poginulih boraca.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *