Marković: Domaća privreda bila u dobroj poziciji, uprkos povećanju cijena /VIDEO/

Na privredna kretanja kod nas uticala su dešavanja na globalnom nivou, ipak zvanični pokazatelji govore da je domaća privreda uspjela da se očuva pod teretom visokih cijena energenata i repromaterijala.

U godini na izmaku nema previše mjesta za veliko zadovoljstvo kada su u pitanju privredna kretanja i privredni ambijent, kaže predsjednik Područne privredne komore Bijeljina Stevo Savić. Podsjeća na inicijative Privredne komore koje su upućivali ka Vladi Srpske s ciljem da ukažu na nekoliko ključnih činjenica na koje treba obratiti pažnju jer su važne za konkurentnost privrede Srpske.

Dešavanja na globalnom nivou odrazila su se i na privredna kretanja kod nas, kažu u Područnoj privrednoj komori Bijeljina.Dodaju međutim da raspoloživi pokazatelji svjedoče da je domaća privreda uspjela da se izbori sa visokim cijenama energenata i repromaterijala.

U ovoj komori očekuju da će u idućoj godini doći do stabilizacije tržišta na globalnom nivou  što bi pozitivno uticalo i na stanje tržišta i privrede kod nas. Kažu da će snage usmjeriti i u idućoj godini na zadržavanje kvalifikovane radne snage na ovim prostorima.

Markovićeva napominje da je Privredna komora  Srpske napravila ove godine digitalnu platformu za privrednike “Info biz” gdje su objedinjeni svi podaci o aktuelnim dešavanjima u privredi.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *