Marinković: Ograničiti marže na cijenu mineralnih đubriva

Predsjednik Saveza udruženja poljoprivrednih proizvođača Republike Srpske Stojan Marinković zatražio je danas od Savjeta ministara i vlada Srpske i Federacije BiH /FBiH/ da hitno ograniče maloprodajne i veleprodajne marže na cijenu mineralnih đubriva na maksimalno osam odsto, te na 20 odsto maksimalne akumulirane marže.

“Ukoliko ne bude kontrole trgovačke marže, potpuno će biti obesmislena i nabavka 50.000 tona đubriva iz Turske koja ima za cilj jeftiniju sjetvu za poljoprivrednike”, rekao je Marinković.

On je istakao da je ovaj zahtjev opravdan, jer je cilj da se pomogne poljoprivredi i privredi, saopšteno je iz Saveza udruženja poljoprivrednih proizvođača Republike Srpske.

“Gotovo sa svih strana smo obasuti informacijama da su prodajne cijene đubriva uvećane preko svih pragova fer tržišnih cijena i isključivo su formirane s ciljem sticanja ekstra profita. Ako znamo da mineralno đubrivo učestvuje sa 55 odsto u troškovima proizvodnje, onda je jasno koliko to poskupljuje finalni proizvod”, kaže Marinković.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *