Marić: Neprihvatljiv prijedlog Vlade

Sindikat uprave Republike Srpske smatra da nije prihvatljiv prijedlog Vlade Republike Srpske za povećanje plata u javnom sektoru Srpske u iznosu od 24 KM, saopštio je predsjednik ovog sindikata Božo Marić.

Nakon vanredne sjednice Republičkog odbora Sindikata uprave Republike Srpske u Banjaluci, Marić je rekao novinarima da, ukoliko Vlada ne ispuni njihove zahtjeve, sindikat će u roku od 60 dana održati vanrednu sjednicu Skupštine sindikata na kojoj će razmatrati organizovanje protesta na proljeće.

Marić je pozvao narodne poslanike u parlamentu Republike Srpske da 15. decembra, kada budu razmatrali zakone o platama, imaju u vidu da su ranije dali deklarativnu podršku Sindikatu uprave Srpske o povećanju plata u javnom sektoru.

On je rekao da će ovaj sindikat narednih dana održati sastanak sa ostalih sedam budžetskih sindikata, sa ciljem da, kako kaže, radnici u javnom sektoru počnu da primaju topli obrok i regres.

Marić je podsjetio da je Sindikat uprave Republike Srpske u maju pokrenuo inicijativu da se izvrši usklađivanje Zakona o platama sa Zakonom o radu, kako bi se za 55.000 radnika u javnom sektoru omogućilo posebno iskazivanje naknade za topli obrok i regres.

On je rekao da je ova inicijativa upućena iz razloga jer, kako kaže, danas veliki broj radnika u javnom sektoru ima manja primanja od najniže zagarantovane plate u Republici Srpskoj.

(foto: Twitter)

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.