Maksimović: Nezamjenjiva uloga medicinskih sestara i tehničara

Pandemija virusa korona još jednom je pokazala da medicinske sestre i tehničari imaju nezamjenjivu ulogu u borbi za živote ljudi, kao i očuvanju stabilnosti i funkcionalnosti medicinskog sistema, istakao je direktor Bolnice “Sveti vračevi” u Bijeljini povodom obilježavanja 12. maja – Međunarodnog dana sestrinstva.

Maksimović je istakao da je 12. maj prilika da podsjeti na izuzetnu ulogu medicinskih sestara i tehničara, na njihovu požrtvovanost i predanost koju iskazuju u svakodnevnom radu i brizi prema pacijentima.

On je izrazio poštovanje i zahvalnost ovim medicinskim poslenicima, iako, kako je naveo, značaj sestrinske profesije nije uvijek cijenjen i prepoznat u društvu, pa i medicinskim ustanovama, saopšteno je iz Bolnice.

“Stoga smo mi u Bolnici `Sveti vračevi` izuzetno ponosni na naše sestre i tehničare i ovo je prilika da im iskažemo duboku zahvalnost za sve što su uradili u tim teškim i dramatičnim danima pandemije”, naveo je on.

Maksimović je rekao da će kao direktor najveće zdravstvene ustanove u ovom dijelu Republike Srpske učiniti sve da se status i položaj medicinskih sestara i tehničara još poboljša, kako kvalitetnijim uslovima za rad, tako i vrednovanjem njihove djelatnosti.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *