Maksimalno ubrzati čišćenje snijega

Brzina reagovanja putarskih službi na čišćenju snijega mora se povećati na maksimalan nivo, jer je u pitanju zdravlje i imovina građana, rekao je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović nakon sastanka sa nadležnima za zimsko održavanje puteva.

Nakon obilnijih snježnih padavina juče u Semberiji, on je ocijenio da su u jednom dijelu dana putevi bili fantastično očišćeni i prohodni, a da je u poponevnim i večernjim časovima, zbog niže temperature, bilo potrebno duže vrijeme da reaguju industrijska so i abrazivna sredstva.

“To ni u kom slučaju ne opravdava nikoga i održali smo sastanak kako bi obezbijedili da brže reagujemo i da takve situacije budu svedene na minimum”, naveo je Petrović i dodao da su usaglašene pojedinisti koje treba da dovedu do bržeg reagovanja i koordinacije, da ne bi ispaštali građani.

Na pitanje novinara da li je zadovoljan čišćenjem snijega u Bijeljini, Petrović je odgovorio da će sud o radu putarske službe na čišćenju snijega donijeti građani.

Građani su juče na društvenim mrežama objavili fotografije i video-snimke zaleđenih ulica u centru grada.

Iz gradskog budžeta je za zimsko održavanje puteva obezbijeđeno 195.000 KM, a posao je ugovoren sa firmama “Bijeljina put” i “Dis”.

Aleksandar Kecman iz preduzeća “Bijeljina put” rekao je novinarima nakon sastanka u Gradskoj upravi da je u večernjim časovima juče u kratkom vremenskom periodu došlo do naglog pada temperature, što je otežalo i usporilo dejstvo soli posute po kolovozima.

“U jednom trenutku su neki putevi bili pokriveni poledicom, ali već nakon dva do tri časa, kada je so odreagovala, svi putevi, naročito u gradskim dijelu, bili su prohodni za normalno funkcionisanje saobraćaja”, naveo je Kecman.

On je dodao da imaju dovoljno materijala za posipanje ulica, 2.000 tona soli i 4.000 tona abrazivnog materijala, kao i 25 vozila za zimsko čišćenje puteva.

“Neki prave senzacije od snijega i poledice, što je normalna pojava u zimskom periodu, a naše je da odreagujemo i odradimo na što bolji način da to preduprijedimo i spriječimo i to se trudimo u svakom trenutku”, rekao je Kecman.

Stanko Stajić iz firme “Dis” rekao je novinarima nakon sastanka u Gradskoj upravi da su zadovoljni urađenim poslom na dionicama za koje su nadležni, a riječ je o lokalnim putevima u Semberiji.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *