Lukač: Uhapšen pripadnik MUP-a Srpske i bivši savjetnik Dragana Mektića

Ministar unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da je u operativnoj akciji “Transporter”, koju realizuju policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske po naredbama Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH, jutros uhapšen jedan inspektor MUP-a Srpske.

“On je u ranijem periodu bio suspendovan. Ovo što je još gore, prema nekim informacijama koje imamo, sigurno neće biti jedini i biće ih u narednom periodu još. Ali, kao što bi naš narod rekao, mi smo krenuli da čistimo smeće ispred svog praga”, rekao je Lukač novinarima u Banjaluci.

Ministar je pozvao sve one druge koji “imaju takvih” u svojim organizacijama da ih na vrijeme prijave policiji da se mogu boriti protiv toga, a naročito protiv najtežih krivičnih djela po pitanju zloupotrebe i trgovine narkoticima.

Lukač je rekao da je do sada u akciji “Transporter” uhapšeno devet osoba koje se dovode u vezu sa organizovanim kriminalitetom na području Banjaluke, Gradiške i Tuzle.

“To govori da kriminalci ne poznaju granice. Oni su proširili svoje djelovanje na čitav region i moramo sa svim policijskim agencijama u regionu da se borimo protiv organizovanog kriminala na hrabar način. Ovdje se radi već o ljudima koji su stekli milione trgovinom drogom. Nisu naivni ili neki sitni igrači. Ovdje je potrebno i hrabrosti policije i tužilaštava da bi se izborili sa ovom pošasti”, rekao je Lukač.

On je potvrdio da je i Bojan Cvijetić, savjetnik bivšeg ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Dragana Mektića, priveden jutros u akciji “Transporter”.

Lukač je, odgovarajući na novinarska pitanja, rekao da škaljarski i kavački kriminalni klanovi imaju svoje pipke u regionu, Crnoj Gori, Srbiji i BiH.

“U proteklom periodu imali smo hapšenja nekih pripadnika određenih klanova. Nažalost i povezanosti naših policijskih službenika ali tu borbu ćemo nastaviti i dalje”, naglasio je Lukač.

On je rekao da Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske radi na otkrivanju svih onih koji imaju veze sa organizovanim kriminalitetom.

“Da li se nalazili u redovima MUP-a Srpske, bilo kojih drugih organizacija, ili samih klanova i kriminalnih struktura, intenzivno ćemo nastaviti tu borbu i sigurno će veoma brzo biti još hapšenja”, ocijenio je ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Lukač je naglasio da će biti uhapšeni svi pripadnici MUP-a Republike Srpske koji imaju bilo kakve veze pri pomaganju i saradnji sa kriminalcima.

“Nikom neće biti oprošteno, neće biti ništa prikriveno. Ovim putem im kažem da se pripreme jer ćemo ih otkriti i doći do toga jer najprije hoćemo da očistimo ispred svog praga pa da nastavimo da čistimo u cijeloj Republici Srpskoj”, rekao je Lukač.

Ministar je poručio da se mora boriti protiv najtežih krivičnih djela, a to su sigurno organizovani kriminal i zloupotreba droga.

“Vidimo da na našim ulicama ima sve više droge i narkomana. To je pošast koja se širi čitavim svijetom, ali i nažalost Republikom Srpskom i BiH. Protiv toga moramo da se borimo”, naglasio je Dragan Lukač.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.