Lukač: Počeli smo da čistimo svoje dvorište, nikome neće biti oprošteno /VIDEO/

Lukač je rekao da je do sada u akciji “Transporter” uhapšeno devet osoba koje se dovode u vezu sa organizovanim kriminalitetom na području Banjaluke, Gradiške i Tuzle.

“To govori da kriminalci ne poznaju granice. Oni su proširili svoje djelovanje na čitav region i moramo sa svim policijskim agencijama u regionu da se borimo protiv organizovanog kriminala na hrabar način. Ovdje se radi već o ljudima koji su stekli milione trgovinom drogom. Nisu naivni ili neki sitni igrači. Ovdje je potrebno i hrabrosti policije i tužilaštava da bi se izborili sa ovom pošasti”, rekao je Lukač.

On je potvrdio da je i Bojan Cvijetić, savjetnik bivšeg ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Dragana Mektića, priveden jutros u akciji “Transporter”.

Direktor policije Republike Srpske Siniša Kostrešević izjavio je da je istragom u operativnoj akciji “Trasporter” obuhvaćeno 11 lica, koja se sumnjiče da su kao članovi organizovane kriminalne na području Zapadnog Balkana i EU izvršila krivično djelo neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga.

Kostrešević je rekao da je u ovoj akciji za sada uhapšeno devet lica i da dalje traju pretresi na 25 lokacija.

“Za dvojicom osumnjičenih još se traga, od koji je jedno lice ranije napustilo BiH i očekujemo da i ona brzo budu uhapšena”, rekao je Kostrešević za RTRS.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *