Vučić sa Putinom o cijeni gasa, nada se najboljem /VIDEO/

Predsjednik Srbija Aleksandar Vučić rekao je da od razgovara u Briselu ne očekuje ništa, ali da je svaki pomak dobar, a poruke EU u vezi primjene dogovorenog ocjenio je razumnim. Svakog dana se spremamo za susret s Putinom, pratimo kako su Rusi postigli dogovor oko gasa, istakao je Vučić, dodajući da će sa ruskim predsjednikom razgovarati o tri stvari.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će 24. novembra u Moskvi razgovarati sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom o nabavci gasa iz te zemlje i dodao da se nada da će za Srbiju obezbijediti “najbolju cijenu u Evropi”. Tri stvari treba da rješavamo sa Putinom – cijenu, dužinu ugovora, fleksibilnost. Srbija danas troši 2,5 milijardi kubnih metara gasa,kaže Vučić.

Ocijenio je da je na globalnom nivou u toku „velika borba za sve energente“ i da struja i gas danas postaju „neka vrsta novog zlata“.

Vučić je najavio da je neophodno da država nastavi da ulaže sredstva u modernizaciju oružanih snaga, uprkos tome što je već u prethodnom periodu nabavljena velika količina oružja i vojne opreme.

Predsjednik Srbije izjavio je danas da je, ako je kriv za jedan gol koji su fudbaleri Portugala dali srpskoj reprezentaciji, valjda zaslužan za sve golove koji su fudbaleri dali Portugalu i pobijedili. Najavio je da će država do kraja godine dati 10 miliona evra za pomoć odbojkaškim, vaterpolo i rukometnim klubovima.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *