Lukač otkrio motiv ubistva Bašića /VIDEO/

Kriminalci koji se odluče na taj put, moraju biti svjesni da sa druge strane postoji policija koja se bori protiv njih, protiv njihovog puta i načina razmiljanja. Oni moraju biti svjesni da će policajci doći do njih i da će biti u zatvoru – poručio je ministar Lukač.

Motiv za ubistvo načelnika prijedorske krim-policije Radenka Bašića je istraga u okviru akcije Storidž dva, u koju je bio umiješan Dalibor Railić, rekao je Lukač.

On je dodao da je slučaj ubistva Bašića signal za MUP da mora da radi organizovanije.

Kriminalci ne mogu biti jači od policije, niti države. Radićemo jače, žešće i brže. Angažovaćemo sve naše snage i naše resurse, kaže Lukač. Naglasio je da policajci koji sarađuju sa kriminalcima ne zaslužuju da budu u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da je rješavanje svirepog ubistva policijskog službenika u Prijedoru zahtijevalo potpuni angažman svih institucija i da se svi jednako predano bave tim problemom.

Osumnjičeni za ubistvo Bašića biće večeras predati Republičkom javnom tužilaštvu, saopšteno je iz MUP-a. Lica su uhapšena u prethodna dva dana, u okviru istrage započete 21. marta, s ciljem otkrivanja, rasvjetljavanja i dokazivanja organizatora, saučesnika i neposrednog izvršioca navedenog krivičnog djela.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *