Lavrov: Moskva poštuje privrženost srpskog naroda istorijskim prijateljima /VIDEO/

Minsitar spoljnih poslova Sergej Lavrov kazao je danas da Rusija primjećuje pritisak koji se vrši na balkanske zemlje i Srbiju da se priključe sankcijama Ruskoj Federaciji i ocjenjuje da je cilj tih sankcija da se “obuzda Rusija na strateškom planu”.

Lavrov je u onlajn intervjuu sa četiri srpska medija, kazao da su Srbi i Rusi bratski narod koje povezuje i zajednička istorija, kao i pobjede u borbi protiv zajedničkih neprijatelja. Rusija i Srbija pronaćiće najbolje moguće rješenje za NIS, u to nema nikakve sumnje, rekao je danas šef ruske diplomatije. Ministar spoljnih poslova Rusije izjavio je da ruski predsjednik Vladimir Putin nikada nije odbijao susret sa ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim, ali da bi taj susret trebalo da bude dobro pripremljen.

On je podsjetio da Rusija nije mogla da toleriše pokušaje Zapada da Ukrajinu pretvori u NATO ispostavu punu udarnog oružja i iskoreni sve što je rusko u toj zemlji.

Ministar spoljnih poslova Rusije izjavio je da zapadne zemlje bez stida mijenjaju činjenice i iskrivljuju realnu sliku kada iznose svoje stavove i zahtjeve i misle da im je sve dozvoljeno, a da o tome svjedoči i NATO bombardovanje SR Jugoslavije 1999. godine.

On je to rekao u razgovoru za srpske medije, a na pitanje da prokomentariše to što u danima kada se Srbija sjeća NATO bombardovanja mnogi analiticari kažu da argumentacija koju predsjednik Rusije Vladimir Putin koristi za napad u Ukrajini je istovjetna onoj koju je Zapadna alijansa koristila tokom agresije na Jugoslaviju.

Glasine o lošem zdravlju ruskog predsjednika Vladimira Putina i o navodnom nestanku ministra odbrane Sergeja Šojgua su gluposti koje šire ukrajinske službe, tvrdi Lavrov.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *