Lukač: Odgovorno tvrdim, nema prisluškivanja

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je danas da odgovorno tvrdi da u Srpskoj nema prisluškivanja poslanika niti bilo koga ko se ne bavi kriminalnom i nije potencijalni terorista.

Lukač je istakao da se samo u skladu sa sudskim odlukama mogu vršiti određene mjere i pozvao skupštinski Nezavisni odbor, koji ima pravo nadzora nad radom Ministarstva unutrašnjih poslova, da izvrši sve neophodne provjere.

“Tačno je da je sinoć ovdje srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik vodio određenu političku igru sa poslanicima Draškom Stanivukovićem i Nebojšom Vukanovićem”, rekao je Lukač u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

On je naglasio da se može vratiti snimak od sinoć na kome se vidi da se radi o političkoj igri.

– Možemo da vratimo snimak od sinoć da vidite da gospodin Dodik vodi političke igre sa poslanicima i da ih ne shvata ozbiljno. Baci im neku političku lopticu, pa se oni sa tim igraju nekoliko dana – rekao je Lukač.

Lukač je istakao da mnogi najavljuju prijavu protiv Dodika zbog navodnog prisluškivanja i utrkuju se ko će je prvi podnijeti.

“Sinoć su to bila navedena dva poslanika, a sada Igor Crnadak iz PDP-a, ali vas je pretekao Milan Tubin /SDS/ koji je podnio prijavu”, naglasio je Lukač.

On je dodao da se u jednom predmetu ne može voditi više sudskih postupaka.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *