Lukač: Kompanija značajna za cijelu Srpsku, radi se novo vozilo /FOTO/

Kompanija “Tehnički remont Bratunac” /TRB/ danas je u Bratuncu proslavila slavu firme Mitrovdan u prisustvu ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača i ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u savjetu ministara Staše Košarca.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da je TRB namjenska industrija veoma značajna za cijelu Republiku Srpsku, posebno za MUP kroz realizaciju zajedničkih projekata, prije svega “despota”, na koji je veoma ponosan.

“Nadam se da ćemo nastaviti sa nekim novim ugovorima, a već, kao što znate radimo novo vozilo koje će biti predstavljeno u Republici Srpskoj i koje će, sasvim sam siguran, izazvati veliku pažnju, kao i `despot`”, rekao je Lukač.

Lukač je izrazio nadu da će saradnja biti nastavljena i kroz postojeće ugovore, ali i one koji će tek biti potpisani između MUP-a i TRB-a.

On je istakao da TRB odrađuje veoma bitan posao za Republiku Srpsku i smatra da je na pravom putu da bude mnogo jači, kao i da je siguran da će prevazići i staru slavu koju je nekada imala kompanija, te da će zajedničkim snagama napraviti velike rezultate.

On je izrazio zahvalanost svim zaposlenima, posebno inženjerim, za saradnju koju ostvaruju sa MUP-om u svim projektima.

Ministar spoljnje trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac poručio je zaposlenima u TRB-u da nisu sami, jer su dio Republike Srpske i svih njenih institucija, kao kompanija od izuzetnog značaja.

“Kroz poslove ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa upoznat sam o vašim poslovima, planovima i nastojanjima da povećate spoljnotrgovinski promet i naša uloga u ministarstvu je da ne dozvoli da se bilo šta loše desi kompaniji iz Republike Srpske. Moja misija je da očuvam naše interese djelujući u zajedničkim institucijama”, rekao je Košarac.

Generalni direktor kompanije TRB Mirjana Šarenac Mičić navela je da su u protekla dva mjeseca, otkako je imenovana, potpisana dva veoma važna ugovora i izrazila nadu da će zajedničkim radom svih zaposlenih i rukovodstva završiti sve ugovorene obaveze i potpisati nove.

Većinski vlasnik kompanije Slaven Ristić rekao je da mu je želja da svi radnici koji rade u TRB-u izrastaju u radnike poput Mirjane Šarenac Mičić, koja je do sada opravdala ukazano povjerenje i siguran je da će dati sve od sebe i na novoj poziciji.

Iz ove komapnije su naveli da je i ovaj put prvo odata počast i položeni su vijenci na spomenik poginulim radnicima u proteklom ratu, u znak sjećanja na njihov doprinos u odbrani firme, ognjišta i Republike Srpske.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *