Luka Kačavenda u seniorskoj reprezentaciji BiH

Veliko priznanje za Luku ali i za FK Radnik

Mlada selekcija BiH sinoć je napravila veliko iznenađenje i pobjedila Belgiju sa 3:2 a u selekciju Bosne i Hercegovine pozvan je Luka Kačavenda, golman FK Radnik.

Ovo je bio debi Kačavende u dresu mlade reprezentacije, a odmah nakon utakmice uslijedilo je još jedno veliko iznanađenje.

Pošto je sinoć objavljeno da je Ibrahim Šehić, golman seniorske reprezentacije pozitivan na Corona testu, Dušan Bajević reagova je hitno i u seniorski sastav pozvao Luku Kačavendu koji će sutra debitovati i u dresu seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine na susretu protiv Italije

– Mojoj sreći nije bilo kraja kada sam pozvan u mladu reprezentaciju a ovo večeras je nešto kao san. Još uvijek ne mogu da vjerujem da ću biti u seniorskom sastavu i to protiv Italije. Trudiću se da ispunim sve zahtjeve selektora Bajevića a ovaj dan ću pamtiti do kraja karijere, rekao je Luka Kačavenda za zvanični stranicu FK Radnik, pomalo zbunjen a više iznenađen pozivom u “A” selekciju.

Najveći uspjeh za ovakav razvojni put Kačavende ima Zoran Sofrenić trener golmana u FK Radnik i mladoj selekciji BiH koji ga je doveo u Bijeljinu i na čiji prijedlog je uvršten u mladu selekciju.

Nastup Kačavende je veliko priznanje za ovog igrača, njegovog trenera ali i za FK Radnik iz Bijeljine.

Dres seniorske selekcije BiH do sada su iz FK Radnika oblačili Dino Beširević na turnneji po SAD, te Samir Memišević u prijateljskom meču protiv Španije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *