Lovačko udruženje “Semberija” – realizovane značajne investicije /VIDEO/

Lovačko udruženje “Semberija” jedno je od najvećih u Srpskoj i BiH. Gazduje lovnim područjem koje se prostire na oko 42.000 hektara i okuplja oko 1.000 lovaca. Ove godine realizovane su značajne investicije na Fazaneriji u Suvom Polju. U izgradnju novih i rekonstrukciju postojećih objekata, te proširenje kapaciteta za skladištenje hrane i prihvatilišta za fazansku divljač uloženo je oko 100.000 maraka, kažu u Lovačkom udruženju “Semberija”, koje gazduje Fazanerijom.

Da se odgovorno u Semberiji održavaju i čuvaju lovišta i grade lovno-tehnički objekti dokaz tome su ove godine realizovane vrijedne investicije. Izvršena je rekonstrukcija prostora Fazanerije u Suvom Polju. Na oko 100 kvadrata dograđeno je prihvatilište za fazanske piliće.

Izgrađeni su i objekti kako bi se proširili kapaciteti za skladištenje hrane za divljač, a rekonstuisna je u potpunosti i stara šumarnica. U Lovačkom udruženju Semberija koje gazduje Fazanerijom, kažu da su većinom ulagali vlastita sredstva, a pomoć je stigla i od resornog ministarstva.

Udruženje je ove godine pomoglo i dogradnju lovačke kuće u Amajlijama, a u svih 17 sekcija radilo se na izgradnji prihvatilišta za fazansku divljač.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *