Vršnjačka edukacija snažan alat u promociji zdravih stilova života za mlade /VIDEO/

U Bijeljini je danas održana regionalna konferencija “Zdravi stilovi života za mlade kroz rodnu ravnopravnost” u organizaciji “Care internationala” u saradnji sa partnerskim organizacijama Udruženjem građana “Otaharin” kao i udruženjima Roma iz Srbije i Crne Gore.

Regionalna konferencija održana je u sklopu projekta “Aktivna inkluzija  i prava Romkinja na Zapadnom Balkanu”, čiji je cilj je povezivanje mladih BiH, Srbije i Crne Gore kroz program  “Zdravi stilovi života za mlade kroz rodnu ravnopravnost”. S mladima su obrađivane teme o rodu i polu, seksualnom zdravlju, zdravim stilovima života, i uticaju droge i alkohola.

Projekat je trajao tri godine, a u tri države kroz njega je prošlo više od 1300 učesnika. Vršnjačka edukacija postaje sve važnija u praksi kao snažan alat za promociju zdravlja.

Vršnjačka edukacija je vrlo značajna u donošenju pozitivnih promjena u društvu. Promocijom mentalnog zdravlja adolescentima se pomaže u izgradnji otpornosti kako bi se mogli bolje snalaziti u izazovnim situacijama u životu.

Učesnici udruženja su poručili da vjeruju da će nastavnici i pedagozi iz srednjih škola sa kojima su radili tokom ovog projekta iskoristiti alate iz ovog programa i naučene stvari da ih u budućnosti primjenjuju radeći i sa drugim mladim generacijama. U Bijeljini su učenici prvog i drugog razreda ekonomske i tehničke škole bili obuhvaćeni projektom metodologije rada sa adolescentima.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.