Lopare: Skupština usvojila rebalans i budžet i prihvatila inicijativu za uređenje spomen kompleksa “Vukosavci”

Na 16. redovnoj sjednici Skupštine opštine Lopare usvojen je prijedlog odluke o rebalansu budžeta za 2022. godinu u iznosu od 7 667 000 KM , kao i prijedlog odluke o budžetu za 2023. godinu u iznosu od 7 716 000 KM.

Prihvaćen je i izvještaj o izvršenju budžeta za prva tri kvartala u tekućoj godini.

Odbornici lokalne skupštine prihvatili su plan održavanja čistoće za 2023. godinu, kao i prijedlog zajedničke komunalne potrošnje, te je utvrđena stopa poreza na nepokretnosti koja iznosi 0,2 posto.

„Razmatran je prijedlog programa rada Skupštine opštine za 2023. godinu, kao i načelnika opštine“, rekao je Milenko Ristić, predsjednik Skupštine opštine Lopare.

Načelnik opštine Lopare Rado Savić je saopštio da je Skupštini opštine Lopare dostavljena informacinja o realizaciji projekta trajne sanacije Vodovoda Lopare sredstvima kredita Evropske investicione banke.

„Takođe je prihvaćena inicijativa investitora „Zlatno doba“ d.o.o. Lopare za ulaganje u formiranje i razvoj turističkog centra „Vukosavci“, uz trajnu brigu za održavanje i očuvanje spomen kompleksa“, naveo je Savić.

Odbornici Skupštine opštine Lopare su za vršioca dužnosti direktora Doma zdravlja Lopare izabrali Dušana Šakotića diplomiranog pravnika iz Tobuta, jer je prethodni direktor Želimir Nešković podnio ostavku zbog toga što je izabran za delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *