Vučić: Večeras otkrivamo koje su zemlje povukle priznanje Kosova

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će Srbija večeras odgovoriti Prištini na to što je podnošenjem zahtjeva za članstvo u EU i zvanično prekršila Vašingtonski sporazum i da će on javnosti otkriti sve što je vezano za odluke mnogih zemalja da povuku priznanje nezavisnosti samoproglašenog Kosova.

Vučić je, nakon zajedničkog obilaska srpsko-mađarske granice sa predsjednikom Mađarske Katalin Novak i kandidatom za predsjednika Češke Andrejem Babišom, rekao da će nakon sjednice Vlade, na koju ga je pozvala premijer Srbije Ana Brnabić, objelodaniti i sve što je odlučeno u vezi sa zahtjevom da se Srbiji omogući da na Kosovu i Metohiji, u skladu sa Rezolucijom 1244, rasporedi 1.000 vojnika.

Komentarišući zahtjev Prištine za članstvo u EU, Vučić je ukazao da ono što rade pojedine zemlje Unije predstavlja kršenje Ugovora o EU, kojim je propisano da onaj ko traži prijem u Uniju mora da bude evropska država.

“Ne znam po kom kriterijumu se gleda da li je neko država ili ne i da li tako misli jedna, pa makar to bila i najveća članica EU, da li to misle sve članice ili se to određuje po članstvu u UN”, rekao je Vučić.

On je ocijenio da je situacija na Kosovu i Metohiji izuzetno komplikovana, ali da će Srbija, kako je naglasio, učiniti sve da sačuva mir i stabilnost.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *