Lončar: Smanjuje se broj pacijenata u kovid bolnicama, i dalje mnogo pregleda /VIDEO/

U Srbiji pada broj novozaraženih virusom korona. Smanjuje se broj pacijenata u kovid bolnicama, manji je i broj bolesnika na respiratorima, ali je i dalje veliki broj pregleda u kovid ambulantama.

Početak školske godine prelomni trenutak za Srbiju u ukupnom odnosu prema epidemiji, pa je zato važno rizike od zaražavanja svesti na najmanju mjeru, poručuju stručnjaci.

Dva srpska državljana kažnjena su odlukom Osnovnog suda u Rožajama novčanom kaznom od po 1.000 evra jer su “nelegalno” iz Srbije ušli u Crnu Goru sredinom jula, u vrijeme kada je zbog sprečavanja širenja virusa korona građanima Srbije ulazak u Crnu Goru bio zabranjen.

To što je Crna Gora otvorila granice za turiste iz Srbije uz pi-si-ar test, neće pomoći turističkim agencijama u Srbiji da imaju više posla.

Samo za godinu dana, od kraja juna prošle do kraja juna ove godine, broj zaposlenih u Hrvatskoj smanjio se za više od 73.000. Svemu je kumovala pandemija. Hrvatska posljednjih dana bilježi drastičan rast broja zaraženih. Na području Istarske županije u protekla 24 časa virus korona je potvrđen kod sedam osoba, od kojih su petoro radnici najpoznatije mesnice u Puli.

Slovenački ministar zdravlja Tomaž Gantar izjavio je juče da će predložiti Vladi da do kraja sedmice uvede karantin za Slovence koji se vraćaju iz Hrvatske. To je kaže on jedinstveno mišljenje medicinskih stručnjaka.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *