Ljekari složenim zahvatom pacijentu spasili ruku

Hirurški tim Bolnice “Sveti vračevi” u Bijeljini izveo je kompleksan hirurški zahvat kojim su dvadesetčetvorogodišnjem pacijentu spasili ruku, objavljeno je na sajtu Bolnice.

Na čelu hirurškog tima, koji je sinoć izveo ovaj zahvat, bio je vaskularni hirurg Nemanja Janković, koji je naglasio da je riječ o veoma teškoj i masivnoj povredi lijeve podlaktice kod pacijenta.

“Povreda zahtijeva rekonstrukciju mišića, tetiva, nervnih i vaskularnih struktura, a zbog gubitka funkcije šake učinjena je rekonstrukcija fleksornih mišića i tetiva”, rekao je Janković.

Prema njegovim riječima, pacijent se nakon operacije osjeća dobro, a funkcija šake se vraća.

Janković je naveo da je veoma zadovoljan ishodom operacije i da predstoji nešto duži oporavak, nakon čega će mladićeva ruka biti u potpunosti vraćena u funkciju.

“Ovo su rijetke i zahtjevne operacije koje se izvode nakon masivnih povreda sa obilnim krvarenjima, gdje je neophodno izvršiti rekonstrukciju kompletnog tkiva sa krvnim sudovima i nervima”, pojasnio je Janković i istakao da to zahtijeva stručan tim, koji bijeljinska Bolnica ima.

Osim vaskularnog hirurga Jankovića, u hirurškom timu bio je načelnik Odjeljenja za hirurške grane Zdravko Matković, anesteziolog Neda Božić i specijalizant Slađana Perić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *