Ljekari koji liječe kovid pacijente zaslužuju stimulacije na plate

Odbor za zdravstvo Stranke demokratske Srpske Semberija – Mićo Mićić pozvao je rukovodstva bijeljinske Bolnice i Doma zdravlja da daju stimulaciju na lične dohotke svim zaposlenim koji su direktno uključeni u dijagnostiku i liječenje oboljelih od virusa korona.

Predsjednik Odbora za zdravstvo SDSS-a Tomo Kovačević pozvao je nadležne institucije da, u okviru svojih mogućnosti, pomognu privatnim zdravstvenim ustanovama kojih je u Bijeljini preko pedeset, a pretrpjele su značajnu štetu jer nisu radile u toku vanrednog stanja.

“Podrška zdravstvu od institucija Grada Bijeljina i Republike Srpske, kao i od privatnog sektora je dragocjena i dobro je što su shvatili da je situacija ozbiljna, a da medicinskom sistemu treba pomoći”, naveo je Kovačević.

On je apelovao na sve građane Bijeljine da se pridržavaju propisanih mjera i uputstava Gradskog i Republičkog štaba za vanredne situacije, ukazavši da rizik od zaraze treba svesti na najmanju moguću mjeru.

Član Odbora Igor Novaković podsjetio je da su ljekari od 5. marta u borbi protiv epidemije 24 časa dnevno, sedam dana u nedjelji i da svi treba da budu svjesni da će opasnost od bolesti trajati još najmanje godinu dana.

“Podržavamo sve mjere koje propisuju nadležne ustanove, ali od sugrađana tražimo da i oni pomognu prvo sebi, a onda i medicinskim radnicima. Ne treba dramatizovati, ali ne smijemo ni doživjeti italijanski scenario”, naveo je Novaković.

On je rekao da je Bijeljina do sada pokazala da se dobro bori protiv virusa korona.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *