Dobra dinamika radova na izgradnji objekta za praktičnu nastavu /VIDEO/

Nakon što su 40 godina učenici Tehničke škole “Mihajlo Pupin “, praksu obavljali u prostorijama koje se nalaze u centru grada, u martu je počela izgradnja zgrade, u sklopu škole, u kojoj će biti radionice za praktičnu nastavu. Projektom je predviđena izgradnja devet radionica, za šta je gradska uprava obezbijedila oko 1,5 miliona KM. U školi pored boljih uslova za odvijanje praktične nastave koji će biti omogućeni izgradnjom novog objekta, očekuju i bolje rezultate svojih učenika.

Direktor Tehničke škole “Mihajlo Pupin” Milenko Maksimović ističe da će izgradnja novih i savremenih radionica znatno olakšati izvodjenje praktične nastave predavačima i učenicima. Uz kvalitetniju praktičnu nastavu, otvoriće se i mogućnost za otvaranje novih zanimanja, sve u skladu sa potrebama tržišta rada

U novim radionicama će svoje mjesto naći i CNC mašine, koje škola do sada nije posjedovala, koje će učenicima omogućiti bolju i savremeniju pripremu za buduća zanimanja

Planirano je da do početka ove školske godine bude  završena prva tzv. siva faza radova a očekuje se da finalni  radovi budu završeni u naredne dvije školske godine. Sredstva za realizaciju ovog projekta obezbijedila je gradska uprava.

Podsjetimo, učenici Tehničke škole postižu zapažene rezultate na brojnim takmičenjima, što je prošle godine prepoznala i Mreža savjeta učenika BiH, pa je upravo Tehnička škola Mihajlo Pupin u Bijeljini dobila priznanje za najbolju školu u konkurenciji 292 škole u Srpskoj i Federaciji BiH.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *