188 intervencija vatrogasaca od početka godine /VIDEO/

Bijeljina je na posljednjem skupštinskom zasijedanju dobila Teritorijalnu vatrogasno – spasilačku jedinicu. Reorganizacija vatrogasnog društva u vatrogasno – spasilačku jedinicu u funkciji je blagovremenosti i povećanja efikasnosti vatrogasno-spasilačkih intervencija, gašenja požara i spašavanja ljudi i imovine ugroženih požarom i elementarnim nepogodama.

Od poečtka godine pa do sada bijeljinski vatrogasci su evidentirali 188 intervencija što je gotovo isti broj izlazaka na teren u odnosu na posmatrani period iz prošle godine.

Statistika kojom raspolaže Teritorijalna vatrogasno-spasilačka jedinica pokazuje da je ove godine zabilježen veći broj intervencija na gašenju požara na automobilima, u odnosu na lane.

Juli je mjesec kada se u Semberiji završava žetva strnih žita i kada inače bude više požara na otvorenom usljed nekontrolisanog paljenja strnjika. Ipak, ove godine u tom periodu nije zabilježen veći broj intervencija, međutim u ovoj jedinici očekuju da ih veći obim interventnih poslova očekuje krajem avgusta i početkom septembra, nakon što kukuruz bude skinut iz atara.

Brojke, kada je procjena materijalne štete koja je pričinjena u požarima pokazuju, da je ista veća od 300.000 KM.

Teritorijalna vatrogasno-spasilačka jedinica u Bijeljini dobro je opremljena i među najopremljenijim je jedinicama u Republici Srpskoj. Ono što od opreme nedostaje su vatrogasne ljestve.

Izgradnjom nove savremene zgrade Vatrogasni dom će iz užeg gradskog jezgra biti izmješten na lokaciju van grada, čime će biti stvoreni daleko bolji uslovi za izlazak vatrogasnih vozila na teren usljed hitnih intervencija.

Nekada dobrovoljno vatrogasno društvo, danas Teritorijalna vatrogasno spasilačka jedinica, više od 100 godina radi u istoj zgradi.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *