Lazarević: Sramota da neko vodi grad, a da ne poznaje elementarne stvari vezane za vanredne situacije /VIDEO/

Najviše se na skupštinskoj sjednici diskutovalo o poljoprivredi. Odbornik u Skupštini grada Bijeljina Zalatan Lazarević je naveo da je gradonačelnik Bijeljine tek u avgustu, sa više od mjesec dana kašnjenja, zakazao sastanak o problemu suše na ovom području, i da je tada tek saznao da, prema zakonu, lokalna zajednica ne može da traži od Vlade Republike Srpske da proglasi vanrednu situaciju.

On je objasnio da su tri miliona KM koja su Agrarnom fonu uplaćena iz Komepenzacionog fonda Srpske namijenjena za ruralni razvoj, poboljšanje uslova na selu, kao pokušaj da mladi ostanu na selu.

On je rekao da će savjet mjesnih zajednica odlučiti za šta će novac biti upotrebljen, a da se on dijeli na 47 seoskih zajednica, a ovim nije predveđena obaveza da stanovnici moraju da učestvuju u izgradnji infrastrukture.

Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević rekao je da skupštinska većina neće dozvoliti najavljeno poskupljenje komunalnih usluga AD “Komunalca” na štetu sugrađana, iako su odbornici usvojili izvještaj o radu ovog gradskog preduzeća, kao i plan poslovanja za ovu godinu.

Izvještaji o radu i finansijskom poslovanju tri lokalna preduzeća izazvala su na posljednjem skupštinskom zasijedanju posebnu pažnju. Predsjednik Skupštine Grada Aleksandar Đurđević podsjeća da je skupština usvojila i izvještaj bijeljinskog preduzeća Komunalac, ali poručuje da skupštinska većina neće dati podršku inicijativi o povećanju cijena komunalnih usluga građanima, koju je iznijelo u skupštinskoj sali rukovodstvo komunalca predstavljajući izvještaj o radu.

Izvještaj o poslovanju za prošlu godinu preduzeća Vodovod i kanalizacija nije prošao na skupštini, prije svega jer je u njemu iskazan negativan bilans u iznosu od 1,6 miliona maraka, dodaje Đurđević. Napominje da je ostalo nejasno zašto u skupštinsku proceduru nije upućen Nacrt rebalansa budžeta za koji je data saglasnost.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *