Laktaši: Otvoren novi pogon njemačke kompanije /VIDEO/

Novi proizvodni pogon kompanije “Male” danas je svečano otvoren u Aleksandrovcu kod Laktaša, a vrijednost ove njemačke investicije je oko 20 miliona evra.

Novi proizvodni pogon u Aleksandrovcu prostire se na 30.000 kvadratnih metara i ujedno je među najvećim investicionim projektima u Republici Srpskoj. Cilj preseljenja postojeće kompanije na novu lokaciju je povećanje proizvodnih kapaciteta, te prilagođavanje budućem rastu. Kompanija “Male” zapošljavala je oko 400 radnika prije izgradnje novog proizvodnog pogona, a trenutno ima oko 600 radnika, dok će do kraja godine zapošljavati oko 800 radnika.

Ovo je najbolja potvrda onoga što radi Srpska na stvaranju pozitivne klime za investitore, ističe predsjednik Vlade. Da je riječ o jednoj od najvećih investicija u Srpskoj i BiH podsjeća Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH.

Da je ovo jedan od najvećih razvojnih projekata ne samo u Laktašima, nego u cijeloj Republici Srpskoj,kaže gradonačelnik Laktaša.

Kompanija “Male” vodeći je dobavljač sistema za automobilsku industriju, a dijelove koje proizvodi ima svaki drugi automobil u svijetu.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *