“Kurirska služba” za prenos droge uspostavljena iz BiH

Svakim danom izlazi sve više detalja o velikoj raciji slovenačke i austrijske policije, a tokom koje je razbijena velika međunarodna kriminalna grupa koja je trgovala narkoticima i oružjem na području Slovenije, Austrije i Italije.

Još ranije su mediji prenijeli da je lider kriminalne organizacije bio je 31-godišnji državljanin Slovenije koji je blisko sarađivao sa 34-godišnjim Slovencem, koji je živio u Bosni i Hercgovini, piše “Nezavisne“.

On je djelovao iz Bosne i Hercegovine odakle je uspostavio kurirsku službu koja je drogu preko Slovenije prebacivala u Salcburg i ostatak Koruške

“Oni su novac i drogu bukvalno prebacivali planinskim putevima, primjera radi, preko starog, nekadašnjeg graničnog prelaza Loiblpas. Takođe, ti kuriri su dobro pratili granične patrole, pa su tačno znali gdje se koja nalazi. Ukoliko bi im situacija to dozvolila, oni bi drogu prebacivali i preko graničnog prelaza Seebergsattel”, prenose austrijski mediji. Kada bi droga došla do Salcburga, uglavnom su je “rasturali” po pabovima i bordelima.

Mediji prenose da su glavni kuriri bili braća iz Bosne i Hercegovine. Jedan od njih je uhapšen u Gornjoj Austriji još u novembru mjesecu.

Podsjetimo, epilog ove racije je 49 osumnjičenih, koji se terete za više od 200 krivičnih djela.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *