KUD “Rudar”: Proslavljena slava – Sveti Vasilije Veliki

Kulturno-umjetničko društvo /KUD/ “Rudar” iz Ugljevika obilježilo je krsnu slavu i zaštitnika Svetog Vasilija Velikog lomljenjem slavskog kolača u lokalnom Hramu Svete Petke Paraskeve.

Predsjednik KUD-a Milan Lazić naveo je da ovo društvo ima šest ansambala.

“Nadam se da će se pandemija virusa korona smiriti, pa da ćemo u julu organizovati Međunarodni festival folklora, koji je do sada ugostio ansamble sa svih kontinenata”, rekao je danas Lazić.

Čestitavši slavu i pravoslavnu Novu godinu, Lazić je poželio da ova godina bude bolja od prethodne i ispunjena brojnim nastupima ansambala.

Nakon lomljenja slavskog kolača, kum slave načelnik Ugljevika Vasilije Perić čestitao je slavu članovima i rukovodstvu KUD-a, a svim vjernicima koji praznuju pravoslavnu Novu godinu poželio sve najbolje.

“Zahvalni smo svim članovima KUD-a `Rudar` za prezentaciju Ugljevika širom svijeta, za sve ono što čine na očuvanju kulture, tradicije kroz nošnje koje nose, pjesme koje pjevaju, muziku koju svi volimo”, rekao je Perić i najavio dalju materijalnu podršku opštine Ugljevik članovima ovog KUD-a.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.