Krizni štab: Striktno poštovati sadašnje mjere

Vršilac dužnosti direktora Bolnice “Sveti vračevi” u Bijeljini Zlatko Maksimović izjavio je danas da je situacija u vezi sa virusom korona i dalje veoma teška, te da su trenutno u kovid bolnici 44 bolesnika.

“Imamo mlade ljude sa 23 ili nešto više godina koji su u teškom stanju. Tu je i pacijent koji ima nešto više od 40 godina, a imamo i četiri pacijenta na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji. To je vrsta respiratora, samo što pacijenti nisu intubirani”, rekao je novinarima Maksimović nakon sastanka kojem su prisustvovali direktori svih zdravstvenih ustanova sa područja Bijeljine, Ugljevika, Lopara, Pelagićeva i Donjeg Žabara.

On je istakao da se u bolnici svakodnevno organizuju sastanci Kriznog štaba, te da su zbog toga i pozvali sve direktore zdravstvenih ustanova koje gravitiraju bijeljinskoj bolnici i koji se bave primarnom zdravstvenom zaštitom.

“Imali smo visok stepen saglasnosti kada su u pitanju mjere koje treba preduzeti u narednom periodu”, rekao je Maksimović.

On je naglasio da je na sastanku Kriznog štaba Bolnice konstatovano da se epidemiološke mjere ne poštuju ili se ne poštuju u dovoljnoj mjeri.

“Zdravstveni radnici će nastupiti prema gradskom i opštinskim kriznim štabovima sa zahtjevom da se epidemiološke mjere striktno poštuju. Krizni štabovi su odgovorni za poštovanje i sprovođenje epidemioloških mjera”, istakao je Maksimović.

On je zahvalio direktorima zdravstvenih ustanova na odzivu, istakavši da će zdravstveni radnici dati sve od sebe da bi se poboljšala teška epidemiološka situacija, te da je upućen zahtjev za povećanje kapaciteta kovid bolnice u Bijeljini.

“Ima problema i oko povećanje potrošnje kiseonika. Mi smo zbog toga tu da rješavamo probleme. Vjerujem da će i obećanja nadležnih biti sprovedena u djelo”, rekao je Maksimović.

Direktor Doma zdravlja Lopare Želimir Nešković izjavio je da je
epidemiološka situacija u Loparama stabilna, te da imaju četiri osobe pozitivne na virus korona sa blagim kliničkim simptomima ili bez simptoma.

“Imali smo sreću da do 29. juna nismo imali nijednu osobu zaraženu virusom korona”, rekao je Nešković, naglasivši da epidemiološke mjere koje su trenutno na snazi treba maksimalno poštovati.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *