Povećan broj bolesnika sa teškom kliničkom slikom

Dana 27.07. u Kovid bolnici  hospitalizovano je 44 bolesnika.

Pet bolesnika  je sa izrazito teško kliničkom slikom obostrane pneumonije, od kojih su bolesnika na respiratoru (na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji), a šest na visokom dozama kiseonika.

Radi se o osobama starije i srednje životne dobi sa komorbiditetima. Oni se nalaze u jedinici intenzivne njege i njihovo zdravstveno stanje je veoma ozbiljno  Ostali bolesnici su srednje teškog zdravstvenog stanja i većina je na kontinuiranoj ili povremenoj kiseoničkoj potpori.

Među hospitalizovanim osobama, prisutan je sve veći broj bolesnika sa teškom kliničkom slikom pneumonije, čije su prognoze nepredvidive. Među najuroženijima su i dalje starije osobe sa hroničnim bolestima, ali sve češće se hospitalizuju i osobe srednje životne dobi, pa i mlađe osobe.

Trenutno najmlađa osoba u Kovid bolnici ima 23 godine, saopšteno je jutros na sastanku Kriznog štaba Bolnice.

-Zbog svega ovoga, poštovani građani, krajnje je vrijeme da  shvatimo ozbiljnost situacije i  pokažemo više odgovornosti u poštovanju  propisanih mjera lične zaštite – nošenje zaštitinih maski, često pranje i dezinfekcija ruku,  fizičko rastojanje i izbjegavaje većih okupljanja, jer to je najefikasniji način da sačuvate svoje i zdravlje ljudi oko vas. Zdravstveni radnici mogu odgovoriti  zadatku, samo ako se poštuju savjeti struke, navodi se u saopštenju bijeljinske bolnice.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *