Kozarska Dubica: Stigla prva donacija građevinskog materijala za obnovu kuća

U Kozarsku Dubicu juče je iz građevinske firme IGM “Drina” iz Bijeljine stigla prva donacija građevinskog materijala za izgradnju i obnovu kuća stanovništvu koje je pretrpjelo štetu od zemljotresa.

Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić precizirao je da je vrijednost donacije oko 4.000 KM, te da je riječ o 3.840 građevinskih blokova, količini koja će biti dovoljna za izgradnju tri kuće.

On je pojasnio da su donaciju građevinske firme IGM “Drina” iz Bijeljine inicirale članice bijeljinskog kluba “Inner Wheel”, nakon što su u medijima plasirane informacije o šteti koju su od zemljotresa pretrpjeli stanovnici Kozarske Dubice.

Reljić je zahvalio donatoru, članicama humanitarne organizacije koja je inicirala akciju i vlasniku firme “Agroflora” u kojoj je uskladišten materijal, te pozvao sve privredne subjekte da se priključe i u građevinskom materijalu pomognu izgradnju i obnovu objekata u Kozarskoj Dubici.

On je naveo da je za sada pomoć stigla od Vlade Republike Srpske, a zahvalio je i medijima zahvaljujući kojima se u zemlji i regionu saznalo za probleme koje ima opština Kozarska Dubica.

Više stotina privatnih i društvenih objekata oštećeno je u Kozarskoj Dubici u zemljotresu 29. decembra. Iako je sa utvrđivanjem štete krenula odmah nakon zemljotresa, Opštinska komisija za procjenu štete zbog obimnosti posla tek sada privodi kraju ove aktivnosti.

Načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i prostorno uređenje Darijan Babić je naveo da je za sada sigurno da će iznova biti građeno dvadesetak kuća.

“Komisija bi sutra trebalo da završi posao na terenu, a istovremeno se vrši razvrstavanje objekata po osnovu obima oštećenja”, rekao je Babić.

Iz opštine Kozarska Dubica pozvali su sve privredne subjekte da se uključe u akciju donacije građevinskog materijala za izgradnju i sanaciju stambenih objekata stanovništvu Kozarske Dubice koje je pretrpjelo štetu od zemljotresa.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *