Kotorvarošanka najbolja u klasi na grčkoj Vazduhoplovnoj akademiji

Kotorvarošanka Draženka Panić pokazala je u grčkoj prestonici Atini kako se upornost u životu isplati i kao najbolji strani kadet u klasi završila Vazduhoplovnu akademiju ”Ikarion”. 

Čast joj je ukazana i time da je položila vijenac na spomen ploču poginulim grčkim pilotima.

– Danas sam dobila sablju i priznanje, a prekjuče je bila dodjela diploma. Šta drugo da kažem, nego da sam presrećna što sam svoju zemlju i svoj Kotor Varoš predstavila u najboljem svjetlu hiljadu kilometara daleko u Atini – rekla je Panićeva za “Moj Kotor Varoš”.

Sa akademije je izašla u činu potporučnika i vraća se u Oružane snage BiH gdje će nastaviti službu i unapređenje karijere.

– Školovala sam se na Vazduhoplovnoj akademiji ”Ikarion” u Atini. Prvu godinu smo učili jezik i tada smo bili na kopnenoj, a ostale četiri godine bila sam na vazduhoplovnoj akademiji – istakla je Panićeva koja je grčke medije osim znanjem i radom fascinirala i ljepotom.

Najvažniji mediji u Grčkoj su sa velikom pažnjom ispratili kraj školovanja generacije na Vojnoj akademiji “Ikarion”, što dovoljno govori o značaju koju pridaju mladim i obrazovnim ljudima.

(mojkotorvaros.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *