Kostrešević: Očekujem izručenje Jošila /VIDEO/

Direktor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević potvrdio je da je Jovan Jošilo uhapšen prije tri dana u Hrvatskoj i da očekuje njegovo izručenje s obzirom na to da nije hrvatski državljanin.

Kostrešević je pojasnio da je Jošilo uhapšen nakon što je, na upit hrvatske policije, Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske identifikovalo to lice i dostavilo sve podatke putem Interpola.

“Na osnovu toga su kolege ih Hrvatske identifikovale to lice kao pripadnika organizovane kriminalne grupe, izvršioca više kriminalnih djela, za kojim je čak i Interpol Srbije raspisao međunarodnu potjernicu. Njima je juče određen pritvor, trenutno su postupci u Hrvatskoj i očekujemo u nekom realnom vremenu da će doći do izručenja Jošila”, rekao je Kostrešević novinarima u Banjaluci.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač najavio je da će na udaru policije biti još lica, među kojima su i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, a u vezi sa ubistvom načelnika Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Prijedor Radenka Bašića.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *