Košarac: Poljoprivreda može da bude top-sektor u BiH /VIDEO/

Na Jahorini se održava godišnji radni sastanak ministara, odnosno šefova delegacija nadležnih za poljoprivredu i ruralni razvoj u jugoistočnoj Evropi, čiji je domaćin Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara i Stalna radna grupa za regionalni ruralni razvoj.

Domaća poljoprivredna proizvodnja mora biti zaštićena od prekomjernog uvoza poljoprivrednih proizvoda sa evropskog tržišta, poručio je ministar Staša Košarac tokom godišnjeg radnog sastanka ministara, odnosno šefova delegacija nadležnih za poljoprivredu i ruralni razvoj u Jugoistočnoj Evropi.

Glavni politički cilj svih zemalja zapadnog Balkana je integracija u EU, što je danas i naglašeno. Ipak najveći izazov predstavljaju sve ekstremnije klimatske promjene.

Regionalna saradnja na ovom planu je kako je ocijenjeno veoma bitna, a jedno od osnovnih pitanja je i kako koristiti fondove EU za razvoj poljoprivrede. Staša Košarac je podsjetio na značaj donošenja Zakona o vinu BiH i najavio donošenje strategije poljoprivrednog i ruralnog razvoja, u kontekstu kandidatskog statusa BiH.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *