Koronavirus u BiH: Najmanje 281 novozaraženih i sedam preminulih /VIDEO/

U posljednja 24 časa u Republici Srpskoj registrovana su 43 nova slučaja virusa korona.  Izvršeno je testiranje 543 laboratorijska uzoraka. Riječ je o 21 muškoj i 22 ženske osobe.

Prema mjestu prebivališta, deset osoba je iz Banjaluke, pet iz Doboja, po tri iz Bijeljine, Zvornika i Pala, po dvije iz Dervente, Modriče, Trebinja i Šamca i po jedna iz Gacka, Gradiške, Mrkonjić Grada, Novog Goražda, Petrova, Prnjavora, Ribnika, Srebrenice, Teslića, Foče i Čelinca. U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo prijavljena su tri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona.

Prema riječima nadležnih tokom prošle sedmice zabilježen je najmanji broj novozaraženih virusom korona u posljednjih šest nedjelja.

Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH u protekla 24 sata prijavljena su 1.473 uzorka, od kojih je 238 pozitivno na SARS-CoV-2. Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima, osim Bosansko-podrinjskom. Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljena su četiri nova smrtna ishoda. Preminula su dva muškarca iz Lukavca i Travnika, te dvije žene iz Jajca i Konjica.

Zdravstevno stanje prvog predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Momčila Krajišnika, koji je zaražen virusom korona, i dalje je kritično i sve prognoze su preuranjene, rekao je Srni generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Vlado Đajić.

“Krajišnik je već tri dana na respiratoru. Dajemo potrebnu terapiju, pratimo sve parametre i stanje je teško”, kaže Đajić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *