Koronavirus u BiH: Još 235 novozaraženih i 12 smrtnih slučajeva /VIDEO/

U posljednja 24 časa izvršeno je testiranje 544 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona potvrđen je kod 81 osobe u Republici Srpskoj, saopštio je Institut za javno zdravstvo RS.”Radi se o 44 muške i 37 ženskih osoba.

Prema mjestu prebivališta, 28 osoba je iz Banjaluke, po pet iz Bijeljine, Gradiške, Istočne Ilidže i Teslića, četiri iz Srpca, po tri iz Mrkonjić Grada, Pala, Prnjavora i Ribnika.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je jedan smrtni slučaj kod kojeg je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o muškarcu srednje životne dobi iz Banjaluke.

Specijalista porodične medicine u Domu zdravlja Banjaluka Mladen Šukalo je, povodom dolaska hladnijih dana i mogućnosti podudaranja sezonskog gripa i virusa korona, rekao da se smatra da je najbolja zaštita, mada ne stoodstotna, upravo vakcinisanje protiv bolesti kao što je grip.

Unazad tri sedmice RS ne  bilježi značajne varijacije kažu nadležni.

U bijeljinskoj Kovid bolnici hospitalizovano je šest bolesnika.  Trenutno je petoro bolesnika na stalnoj kiseoničkoj terapiji, od kojih je dvoje sa teškom kliničkom slikom, a ostali oboljeli su sa srednje teškom kliničkom slikom. Bolesnicima se vrši kontinuiran monitoring svih vitalnih funkcija. Epidemiološka situacija je  nepovoljna.

U protekla 24 sata Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 1.487 uzoraka, od kojih je 154 pozitivno na koronavirus.Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima u Federaciji BiH.

Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH u protekla 24h prijavljeno je 11 novih smrtnih ishoda.

U protekla 24h preminulo je šest osoba, četiri muškarca iz Zenice, Jajca, Sarajeva i Tomislavgrada, kao i dvije žene iz Žepča i Srebrenika, dok je 5 smrtnih ishoda iz proteklog perioda, koji su tek prijavljeni Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *