Koronavirus u BiH: 1.922 novozaraženih od 5.255 testiranih /VIDEO/

U RS izvršeno je testiranje 1.431 laboratorijskog uzorka, a novi virus korona potvrđen je kod 622 osobe u Republici Srpskoj.

Po broju novozaraženih prednjači Banja Luka gdje je registrovano 150 novozaraženih. Veliki broj zaraženih bilježe i Bijeljina, Zvornik i Doboj .

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 18 smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o 12 muškaraca i šest žena srednje i starije životne dobi,  iz Banjaluke (pet osoba), Istočnog Novog Sarajeva (dvije osobe), Sokoca, Pala, Istočne Ilidže, Foče, Gradiške, Prnjavora, Ugljevika, Zvornika, Kneževa, i Laktaša.

U Bijeljini danas 78 lica kod kojih je registrovan novi virus korona . U  Kovid bolnici je hospitalizovano 84 bolesnika. Na kiseoničkoj terapiji je 43 bolesnika, na respiratoru je osmoro (8) oboljelih, od kojih je  jedno (1) intubirano. U toku jučerašnjeg dana bilo je 13 prijema.

U protekla 24 sata  zabilježena su dva smrtna slučaja. Radi se o osobama starije životne dobi sa hroničnim bolestima. Dvije trećine bolesnika je sa teškom kliničkom slikom, a životno je ugroženo osomoro (8) oboljelih “, saopšteno  je jutros na sastanku Kriznog štaba Bolnice.

U funkciji su tri kovid bolnice  i ima dovoljno kapaciteta, kažu nadležni u bijeljinskoj Bolnici. Takođe ljekari i medicinski tehničari iz zdravstvenih  ustanova  koje gravitiraju bijeljinskoj bolnici radiće u novoj Kovid bolnici.

U Federaciji BiH danas su  registrovana  1262 novozaražena lica  i 24 smrtna slučaja.Samo u Kantonu Sarajevo  prijavljeno je novih 850 slučajeva zaraze virusom korona. 

Danas je na snagu stupila nova naredba Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva kojom se “nalaže poslovnim subjektima da reorganiziraju rad svojih zaposlenih, na mjestima gdje nije moguće ispoštovati distancu od 2 metra, tako što će reorganizovati radno vrijeme, organizovati rad u smjenama, omogućiti rad od kuće i primijeniti druge načine obavljanja radnih zadataka koji neće ugroziti djelatnosti i radne procese, a omogućiće poštivanje higijensko – epidemioloških mjera”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.