Korona u BiH – Zaražene 283 osobe, 11 preminulih /VIDEO/

U Republici Srpskoj u posljednja 24 časa testirana su 434 laboratorijska uzorka, a virus korona potvrđen je kod 73 lica, dok su četiri osobe preminule. Preminuli su dva muškarca i dvije žene starije životne dobi iz Gradiške, Modriče, Šamca i Bijeljine.

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 1.320 uzoraka, od kojih je 210 pozitivno na SARS-CoV-2.Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima osim u Bosansko-podrinjskom. Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 7 novih smrtnih ishoda. Preminula su dva muškaraca iz Mostara, po jedan iz Kladnja, Konjica i Tuzle, te dvije žene iz Gračanice i Sarajeva.

Kada je riječ o novim slučajevima, prema mjestu prebivališta, 29 osoba je iz Banjaluke, 14 iz Teslića, šest iz Gradiške, pet sa Pala, četiri iz Bijeljine, po tri iz Doboja i Modriča, po dvije iz Mrkonjić Grada i Kneževa, te po jedna iz Kotor Varoša, Laktaša, Šamca, Srpca i Jezera. Nadležni i dalje apeluju na strogo poštovanje mjera.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 244, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 66, te u opštim bolnicama 178.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 3.293 osobe, a nadzor je završen kod 53.650. Iako se broj prijema u bijeljinsku Kovid bolnicu smanjio, broj hospitalizovanih bolesnika sa teškom kliničkom slikom se ne smanjuje.Trenutno su hospitalizovana 23 bolesnika, a u protekla 24 časa preminula je osoba starije životne dobi sa komorbiditetima.

– Hospitalizovani bolesnici su sa srednje teškom do teškom kliničkom slikom od kojih je jedan bolesnik priključen na respirator, intubiran je i nalazi se u veoma teškom stanju. Dvoje je na visokim dozama kiseonika, a ostali bolesnici su na povremenoj ili stalnoj kiseoničkoj terapiji.

Predsjednik Odbora za zdravstvo Srpske demokratske stranke Slobodan Stanić smatra da Vlada Republike Srpske treba za sve škole u Srpskoj da nabavi beskontaktne toplomjere jer je mjerenje temperature djeci na ulazu u školu značajna preventivna aktivnost, s ciljem povećanja bezbjednosti učenika.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *