Kon: Virus je u nokdaunu, vrijeme je da ga protjeramo iz zemlje /VIDEO/

U Srpskoj testirano 585 l uzoraka, a novi korona virus potvrđen kod 66 osoba.U posljednja 24 sata, prijavljeno je i deset smrtnih slučajeva. U Bijeljini zaraza potvrđena kod još šest osoba.

Nastava u svim osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj biće završena 8. juna, rekla je za RTRS ministarka Natalija Trivić. Očekuje da će od 1. septembra u novoj školskoj godini početi redovna nastava sa časovima od 45 minuta. Istakla je da će se imunizacija prosvjetnih kulturnih radnika odvijati tokom ljetnog perioda. Pomenula je i organizaciju ekskurzija u Republici Srpskoj.

U Federaciji potvrđeno 68 slučajeva korone i 12 novih smrtnih ishoda. Situacija se stabilizuje kažu u federalnom kriznom štabu.

Broj novih slučajeva pada u Beogradu i u cijeloj Srbiji, a obuhvat imunizacijom raste iz dana u dan – to su dobre vijesti, rekao je za RTS član Kriznog štaba dr Predrag Kon. Naglasio je da je vakcinacija jedini izlaz iz epidemije, ali i da građani ne treba da se opterećuju provjerom antitijela, pošto je to samo jedan od pokazatelja imuniteta.

Pjevačica Svetlana Ceca Ražnatović danas je na beogradskom sajmu u primila i drugu dozu “Sinofarmovog” cjepiva.

U Prištini danas haos ispred vakcinalnog centra, napravila se gužva zbog velikog broja građana koji su došli da se vakcinišu, a intervenisala je i policija.

U Hrvatskoj je sinoć održano prvo pilot-događanje sa ciljem da se proveri da li su okupljanja građana koji su vakcinisani, testirani i preboleli kovid epidemiološki sigurna.3

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *