Vučić: Srbija protiv promjene granica, sve drugo nametanje nečije volje /VIDEO/

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je na sastanku sa slovenačkim predsjednikom Borisom Pahorom najviše riječi bilo o aktuelizovanom problemu promjena granica na Balkanu i da su oni, koji su mijenjali granice devedesetih i Srbije 2008. godine, brutalno licemjerni.

Srbija podržava isključivo princip nepromjenljivosti granica u skladu sa odlukom Ujedinjenih nacija i sve drugo razumijemo kao nametanje nečije volje, poručio je danas predsednik Aleksandar Vučić povodom novinarskog pitanje predsedniku Slovenije Borutu Pahoru da precizira šta je mislio kada je juče u Prištini rekao da se zalaže na nepromenljivost granica na Zapadnom Balkanu.

Vučić je rekao da je mnoge od svojih sagovornika u lice pitao – kada su počeli da primjenjuju taj princip o nepromjenjivosti granica.

Podsjetimo, predsjednik Slovenije Borut Pahor ponovio je u Prištini da je protiv promjene granica na Balkanu, i da ima potpuno različit stav u odnosu na sadržaj “non-pejpera”. Danas je u Beogradu rekao da ne vjeruje da su promjene granica na Zapadnom Balkanu moguće mirnim putem zbog kompleksnosti pitanja koja su povezani sa tim na Balkanu.

Predsjednik Srbije kaže da je saglasan sa slovenačkim kolegom da nema promjena granica na Balkanu bez sukoba.

Slovenija od jula predsjedava EU i za  Srbiju je važna podrška Slovenije na tom putu , kaže Vučić. On je poručio da se Srbija zalaže i želi da vodi dijalog sa Prištinom, pod okriljem Brisela.

Glavni razlog posjete Boruta pahora je priprema za predstojeći Samit  za lidere Zapadnog Balkana u okviru inicijative Brdo-Brioni u Sloveniji koji će biti održan  u ponedeljak . Pahor očekuje da bude poslata jedinstvena poruka u Brisel.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.