Kolegijum odlučio: U četvrtak 13. posebna sjednica NSRS /VIDEO/

U četvrtak posebna sjednica NS. Pred poslanicima izvještaj Nezavisne međunarodne komisije o Srebrenici i Prijedlog izbornog zakona Srpske. Opozicija će podržati izvještaj o Srebrenici u Narodnoj skupštini, ali ne i miting u Banjaluci.

Narodna skupština Republike Srpske u četvrtak, 18. aprila, na posebnoj sjednici, razmatraće Prijedlog izbornog zakona, Prijedlog zakona o referendumu i građanskoj inicijativi, kao i izvještaj Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji od 1992. do 1995. godine, odlučio je danas skupštinski Kolegijum.

Stevandić je dodao da će na sjednici biti odlučivano i o sastavu delegacije Skupštine Srpske u parlamentarnom forumu Republika Srpska – Srbija, koji će se sastajati dva puta godišnje.

On je u vezi sa izbornim zakonom Srpske rekao da će Republika po Dejtonu biti jedna izborna jedinica, te da će Republička izborna komisija biti nadležna i za izbor predsjednika Srpske, poslanika, odbornika i gradonačelnika.

Šef Kluba poslanika SDS-a Vukota Govedarica rekao je da je za ovu partiju neprihvatljiv izborni zakon Srpske kako je ranije predložen i usvojen u formi nacrta. Šef Kluba poslanika PDP-a u Igor Crnadak rekao je da ova stranka neće podržati Prijedlog izbornog zakona Republike Srpske, te naveo da ovo rješenje treba povući ako se “želi dobro Srpskoj”.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *