Kod spomenika za majke na Ledincima služen parastos za sve nastradale /VIDEO/

Povodom Međunarodnog dana nestalih, članovi Udruženja porodica nestalih boraca i civila Semberije i Majevice okupili su se danas kod spomenika za majke, u kompleksu Sabornog hrama na Ledincima, gdje je služen parastos za sve nastradale, čija tijela još nisu pronađena.

Malobrojni članovi rodbine, prislužili su danas svijeće za svoje najmilije, o kojima se već dugo ništa ne znaju. Predsjednica Udruženja porodica nestalih boraca i civila u našem gradu, kaže da već 28 godina, koliko postoji to udruženje, ne prestaje potraga za zemnim ostacima njihovih sinova, muževa i braće. Nezadovoljni su kažu sporošću nadležnih institucija na nivou BiH i opstrukcijama prilikom traženja nestalih, bar kada su u pitanju žrtve srpske nacionalnosti.

Predstavnici udruženja kažu da su stalno u kontaktu sa nadležnim pravosudnim institucijama, da će za nekoliko dana imati još jedan u nizu sastanak sa njima i da će zatražiti izvještaj o traženju njihovih najmilijih. – Poražavajuće je to da se ni posle 30 godina ne zna gdje je 57 nestalih ljudi, gdje su i kako ubijeni, ko ih je ubio i zašto počinioci nisu procesuirani.

Iz Udruženja nestalih kažu da su nezadovoljni i zbog nedovoljne angažovanosti na traženju posmrtnih ostataka naših lokalnih i republičkih vlasti svih ovih godina.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *