Danas svjetski dan voda /VIDEO/

Povodom Svjetskog dana voda, danas je u bijeljinskoj gimnaziji “Filip Višnjić” održano predavanje pod naslovom “Ubrzavanje promjena sa porukom “Budite promjena koju želite da vidite u svijetu”, što je ujedno i slogan koji su za ovu godinu odredile UN.

Đurđa Kerkez, vanredni profesor PMF u Novom Sadu i jedan od predavača na današnjem skupu, istakla je da je voda najdragocjeniji resurs koji trebamo čuvati, a poruka ovog Dana voda jeste da moramo da se ubrzamo i da nema više odlaganja što se tiče zaštite i zdravog upravljanja vodama.

Skupu je prisustvovala delagacija JU “Vode srpske” iz Bijeljine, na čelu sa gospođom Jelenom Vićanović.

Svijest mladih o očuvanju voda sve više raste i prepoznaju to kao jedan od gorućh problema na državnom nivou, a naše je da ih kroz stalne edukacije i informisanje uputimo u rješenja i trendove na globalnom nivou, rekli su predavači.

Prema raspoloživim podacima, na našoj planeti trenutno je svega 3 do 5% pitke vode, a procjene su da će je za 20-ak godina biti još manje, tako da je krajnje vrijeme da počnemo misliti na očuvanje ovog životno važnog resursa, kako bismo ga ostavili i narednim pokoljenjima.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *