“Kardiovaskularne bolesti danas” /VIDEO/

U  susret Svjetskom danu srca, primarijus dr Milica Lovrić, šef Odsjeka kardiologije u Bolnici „Sveti vračevi“, održala je edukativno predavanje na temu „Kardiovaskularne bolesti danas“.

Kardiovaskularna oboljenja su nažalost poprimila dimenzije epidemije i poražavajuća je činjenica da godišnje u svijetu umire oko 18 miliona, ljudi. Ove godine Svjetski dan srca se obilježava pod sloganom “Kardiovaskularno zdravlje za sve”, što znači da moramo maksimalno obratiti pažnju na svakodnevne faktore rizika, na koje možemo uticati, rekla je primarijus doktor Milica Lovrić.

Mi smo kao populacija veoma nemarni prema sebi i najčešće reagujemo onda kad nam se desi zdravstveni problem, a mnogo toga možemo spriječiti da nam se ne desi, dodala je Lovriceva.

Osobe koje već imaju genetske predispozicije za kardiovaskilarna oboljenja potrebno je obavezno da posjete ljekara, bez obzira što nemaju simptomatologiju, a akcenat je na sve koji imaju simptome, da se obavezno što prije jave ljekaru“, rekla je dr Lovrić. Predavanje je održano u prepunoj kongresnoj sali Hotela „Drina“.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *