Karantin obavezan za putnike koji ulaze u BiH preko Federacije

Državljani BiH koji imaju mjesto prebivališta u Republici Srpskoj, a ulaze u BiH preko graničnih prelaza koji se nalaze na teritoriji Federacije BiH /FBiH/, dužni su da se jave u karantin na graničnom prelazu Rača, saopšteno je danas iz Gradske uprave Bijeljina.

– Državljani BiH koji imaju mjesto prebivališta u Gradu Bijeljina, a ulaze u BiH preko graničnih prelaza koji se nalaze na teritoriji FBiH dužni su da se jave u karantin Osnovne škole “Vuk Karadžić”, gdje će biti pregledani – jasan je Ratomir Draganić, načelnik gradskog Odjeljenja komunalne policije.

On navodi da je razlog za uvođenje mjere obaveznog prijavljivanja u karantin pri OŠ “Vuk Karadžić” odluka Federalne uprave civilne zaštite od petka, 24. aprila, kojom je naredba o obaveznom karantinu ukinuta, odnosno, zamijenjena rješenjem sanitarnih inspektora o zdravstvenom nadzoru i ograničenju kretanja.

– Rješenja izdata od strane kantonalih sanitarnih inspektora ne važe na teritoriji Republike Srpske i zbog toga će Komunalna policija, na osnovu podataka koje će dobijati od  Inspektorata  Republike Srpske, vršiti redovnu kontrolu lica koja su ušla u BiH preko graničnih prelaza na teritoriji Federacije. Prilikom kontrole, komunalni policajci će dostavljati i obavještenja o obaveznom javljanju u karantin u OŠ “Vuk Karadžić”. Lica koja se ne jave dobrovoljno biće sprovedena u karantin od strane pripadnika Policijske uprave Bijeljina – pojasnio je Draganić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *