Karan: Uvijek ćemo brinuti o penzionsanim pripadnicima /VIDEO/

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan rekao je da će resorno ministarstvo uvijek brinuti o svojim penzionisanim pripadnicima koji su značajno doprinijeli njegovom opstanku i razvoju.

Karan je istakao da su oni bili i da će uvijek biti pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske.

“Želja nam je da penzionisane pripadnike MUP-a angažujemo da svoje iskustvo u radu i iz određenih policijskih akcija prenesu učenicima Srednje škole unutrašnjih poslova, te da im održe po jedan čas”, rekao je Karan novinarima, nakon prijema za penzionisane radnike MUP-a.

On je istakao i da je prijem posebna prilika da se iskaže zahvalnost za sav doprinos koji su dali snazi, jačanju, opstanku i bitisanju MUP-a, ali i Republike Srpske, ali i što su bili garant bezbjednosti građana.

Dragan Milić iz Kotor Varoša, koji je 30 godina radio u MUP-u Republike Srpske, rekao je da su savim drugačije okolnosti bile kada je počeo svoj radni vijek jer je tada akcenat bio na odbrani Srpske.

“Iako sam u penziji, uvijek ću biti pripadnik MUP-a, moje srca i duša su ostali tu”, kaže Milić.

Dragiša Škorić iz Gradiške, koji je radni vijek proveo u Policijskoj upravi u tom gradu, poručio je da MUP Republike Srpske uvijek može da računa na svoje penzionisane pripadnike, te da u njima ima sigurne prijatelje, saradnike i za najteže situacije.

Prijem za penzionisane radnike, kojem je prisustvovao i direktor Policije Srpske Siniša Kostrešević, organizovan je povodom obilježavanja 4. aprila, Dana Policije Republike Srpske.

Policija Republike Srpske formirana je 4. aprila 1992. godine i izvršna je institucija, operativni i istražni organ MUP-a.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *