Kako razlikovati simptome virusa korona i respiratornih infekcija i alergija? /VIDEO/

Ulazak u rashlađene prostorije sa ljetnje vreline i obrnuto, ispijanje hladnih napitaka, osvježenje na bazenima i slično, stvari su koje svi radimo tokom najtoplijeg godišnjeg doba. Ovakvo ponašanje često dovodi do takozvanih  “ljetnjih” prehlada koje su česte ovih dana.  Međutim, kako razlikovati  ovakvu vrstu respiratorne infekcije u odnosu na novi korona virus?

Mnoge građane posljednjih dana zbunjuju vijesti o simptomima Kovid-a 19. Ljekari kažu da je trenutno povećan broj pacijenta koji se žale na respiratorne infekcije koje nisu izazvane virusom korona.

Slabost, malaksalost i povišena temperatura ne moraju da znače da ste pozitivni na Kovid 19 kažu stručnjaci.

Građani su očigledno u panici zbog svih preporuka koje dobijaju, pa se i na minimalnu pojavu simptoma javljaju ljekarima.

Međutim, kako razlikovati simptome virusa korona i respiratornih infekcija i alergija?

Simptomi korone su temperatura koja traje duže od tri dana, onda je tu grebuckanje u grlu, otežano disanje, gubitak čula mirisa i ukusa – što je jako bitno jer se pokazalo da su to dva bitna parametra. Takođe, javlja se mučnina u stomaku, opšta malaksalost i u posljednje vrijeme – dijareja. Kod prehlada, takve simptome nemamo.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *