21. jula ispitno ročište u stečajnom postupku “Žitoprometa” /VIDEO/

U utorak 21.jula u Privrednom sudu u Bijeljini zakazano je novo ispitno  ročište u stečajnom postupku „Žitopromet“ Bijeljina, potvrdio je za našu TV Miloš Stevanović- pravni zastupnik u  ovom preduzeću. On je istakao da su  otkupljeni svi porezi i doprinosi za radnike bijeljinskog “Žitoprometa ” koji su u momentu otvaranja stečajnog postupka bili zaposleni. Potencijalni investitor preduzeće “Pavgord” ne odustaje od namjere da ponovo pokrene proizvodnju. Zainteresovan je i za kupovinu bijeljinske “Šećerane”.

Pandemija virusa korona usporila je i stečajni postupak u bijeljinskom “Žitoprometu”. Planirane aktivnosti odložene su za nekoliko mjeseci, izjavio je za TV Arena Miloš Stevanović- pravni zastupnik u AD “Žitopromet”, Bijeljina gostujući u ovonedjeljnom izdanju emisije “Panorama”.

On kaže da je ideja bila da se kroz stečajni postupak stvore uslovi da preduzeće  nastavi sa rado. Kao i da se u maju i junu mjesecu izvrši otkup poljoprivrednih proizvoda, međutim zbog sveukupne situacije to se nije dogodilo. Ipak, kako navodi potencijalni investitor preduzeće “Pavgord” od ove namjere neće odustati, a do sada je  uložio i značajna sredstva.

Pokretanje proizvodnje i nastavak rada je i želja radnika.

U utorak 21.jula zakazano je novo ispitno  ročište u Privrednom sudu u Bijeljini u stečajnom postupku „Žitopromet“ Bijeljina.

Kompanija “Pavgord” zainteresovana je i za kupovinu bijeljinske “Šećerane”. Otkupljena su potraživanja radnika koje zastupa advokat Faik Muhić, tako da ova Kompanija ima većinu u Skupštini povjerilaca.

Dodaje da zbog trenutne situacije uzrokovane pandemijom virusa korona ne može da se održi Skupština povjerilaca. Kako ističe Stevanović, ova Kompanija učestvovaće na sljedećoj licitaciji za otkup imovine fabrike Šećera.

O ovim  ali i drugim temama kao što su projekat gasifikacije Bijeljine , mogućnošću kandidature Stevanovića za gradonačelnika Bijeljine , migrantskoj krizi ali i drugim temama opširnije gledajte u emisiji Panorama sutra od 20 časova.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *