Kako će izgledati izborni dan? /VIDEO/

Gradska izborna komisija u Bijeljini organizovala je  danas  sastanak sa političkim subjektima u Bijeljini na kojem je predstavljen novi informacioni sistem za unošenje podataka, odnosno prijedloga političkih subjekata za članove biračkih odbora i posmatrača.Inače u Bijeljini je skoro uduplan broj prijavljenih političkih subjekata za predstojeće izbore.

U bijeljinskoj Gradskoj izbornoj komisiji intenzivno se vrše pripreme za održavanje predstojećih lokalnih izbora  koji će biti održani u novembru mjesecu ove godine.  Prema riječima nadležnih završena je aktivnost u vezi izlaganja privremenog biračkog spiska.

Prema podacima Centralne izborne komisije BiH, Bijeljina i Doboj imaju najviše političkih subjekata prijavljenih za Gradsku skupštinu za lokalne izbore 15. novembra.  U Bijeljini je 89 što je duplo više nego prije četiri godine.

Predstojeći izbori biće izazov kako za članove GIK, i biračkih odbora tako i za same glasače. Prema njenim riječima, izbori su posebni zbog epidemiološke situacije i sve aktivnosti sprovodiće se prema preporukama Centralne izborne komisije i Svjetske zdravstvene organizacije.

Ovi izbori su specifični i kada je riječ o osobama  sa invaliditetom kojih prema preliminarnim podacima već imamo 800, što je znatno više u odnosu na predhodni izborni proces. Obilazak osoba sa invaliditetom slijedi u septembru.

Preliminarni broj političkih subjekata koji izlaze na lokalne izbore u Bijeljini u novembru je 89, a na biračkom spisku je 109.193 glasača.

Ona je pozvala građane da na dan izbora obavezno imaju zaštitnu opremu kako bi zaštitili sebe, ali i ljude oko sebe.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *