Jubilarni XX sajam “Interagro” od 20. do 22. septembra u Bijeljini /VIDEO/

U toku su završne pripreme za 22. jubilarni Međunarodnom sajamu poljoprivrede, lova, ribolova i ekologije „Interagro 2022“ koji će se održati u periodu od 20. do 22.septembra na prostoru Agrotržnog centra. U skladu sa jubilejom na sajmu i brojne novine, jedna od njih je i ta da se ulaz na sajam posjetiocima neće naplaćivati.

Dvije decenije duga je tradicija održavanja Međunarodnog poljoprivrednog sajma “Interagro” u Bijeljini. Poljoprivredni sajam u Bijeljini svrstava se u grupu najznačajnijih poljoprivrednih manifestacija u BiH. 20. jubilarni, svoje kapije za posjetioce otvara 20. septembra. Po prvi put od kada se interagro održava imaće ove godine zemlju partnera, a to će biti Sjeverna Makedonija.

Prema planu organizacije ovogodišnjeg sajma, u tri sajamska dana posjetioci će imati priliku da vide ponudu poljoprivredne mehanizacije i alata, sjemenskog i sadnog materijala, hrane i pića, meda i proizvoda od meda, pribora za lov i ribolov, sredstava za zaštitu i uzgoj bilja, stočne hrane, te mineralnih đubriva. Podršku održavanju Sajma dalo je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, ulaz za posjetioce biće besplatan.

Ove godine veliko interesovanje izlagača kako za unutrašnji izlagački prostor, tako i za vanjski gdje su svoje mjesto našli brojni distributeri i zastupnici savremene poljoprivredne mehanizacije. Kako bi se svi zainteresovani predstavili na najbolji način organizator se potrudio i da proširi kapacitete izložbenog prostora.

Velika smotra agrara i poljoprivrede koja se održava u srcu Srpske u Semberiji osim što iz godine u godinu okuplja sve veći broj izlagača, važno je mjesto susreta i dogovaranja kvalitetnih poslovnih ugovora, što je od izuzetnog značaja kako za privredu ovog kraja, tako i Republike Srpske. Jubilarni sajam propratiće i niz stručnih predavanja, te izložba kvalitetnihh grla stoke. Radi se i na pripremi sadržaja koji će na Agrotržnom centru zabaviti i privući pažnju najmlađih posjetilaca sajma.

Tokom februara naredne godine AD Grad planira i organizaciju sajamske manifestacije pod nazivom “Semberza”.

Podsjetimo, jubilarni 20. Međunarodni sajam poljoprivrede, lova, ribolova i ekologije “Interagro 2022” biće održan od 20. do 22. septembra na Agro-tržnom centru u Bijeljini. Pokrovitelji ove trodnevne sajamske smotre su : Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS i Grad Bijeljina, a partneri, Privredna komora Vojvodine i Privredna komora Republike Srpske.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *