Još dva lica zaražena virusom korona, 369 oporavljenih

Virus korona potvrđen je kod dva od testiranih 338 lica iz 34 lokalne zajednice u Republici Srpskoj, a do sada se od bolesti izazvane ovim virusom oporavilo 369 osoba, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Srpske.

Virusom korona zaraženi su muškarci mlađe i srednje životne dobi iz Banjaluke.

Iz Ministarstva zdravlja su naveli da je u okviru aktivnog nadzora u protekla 24 časa testirano i 60 zdravstvenih radnika iz Prijedora, Kozarske Dubice, Foče, Trebinja, Kneževa, Laktaša, Banjaluke, Prnjavora, Gradiške, Bijeljine i Ugljevika, kao i 38 lica koja rade ili borave u domovima za starija lica i svi rezultati su negativni.

Testirano je i osam radnika u marketima, te 91 osoba iz lokalnih karantina ili objekata za izolaciju, a svi nalazi su negativni.

Od početka epidemije virusa korona u Srpskoj je izvršeno 11.420 testiranja, a broj pozitivnih je 708, dok je od posljedica virusa preminulo 28 osoba.

U saopštenju je navedeno da je u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci na liječenju 107 pacijenata sa potvrđenim prisustvom ili sumnjom na prisustvo virusa korona.

“Sa težom kliničkom slikom je 45, dok je u izolaciji pet pacijenata. Tri pacijenta su na respiratoru, a dva su na neinvanzivnom modu mehaničke ventilacije. Na staroj lokaciji hirurgije nalazi se 12, a na staroj lokaciji Pulmologije 40 pacijenata sa lakšom do srednje teškom kliničkom formom”, precizira se u saopštenju.

U bolnici u Trebinju hospitalizovano je devet, Doboju šest, Prijedoru pet, a u Istočnom Sarajevu i Foči po četiri pacijenta.

U objektima za izolaciju u kojima se nalaze osobe kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona, a nemaju simptome nalazi se njih 108, a najviše ih je u Studentskom centru “Nikola Tesla” u Banjaluci gdje je smještena 71 osoba i u Studentskom domu u Trebinju gdje se nalazi njih 32.

Pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.268 lica, a nadzor je završen kod njih 22.418.

Na sedam graničnih prelaza u Republiku Srpsku je tokom 24 časa ušlo 96 osoba, 88 ih je izašlo iz karantina pri graničnim prelazima i upućeno u lokalne karantine, a trenutno se u karantinima na graničnim prelazima nalazi ukupno 12 lica.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite apelovalo je da se građani pridržavaju propisanih mjera s ciljem suzbijanja širenja virusa korona.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *